Narancsos tiramisu
Narancsos tiramisu
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • rum vagy narancslikőr - 1 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • cukor - 3 evőkanál
  • tojás - 3 darab
  • babapiskóta - 25 dekagramm
  • mascarpone - 25 dekagramm
  • narancs - 2 darab
  • kakaópor - 1 darab

Elkészítés:

  1. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A narancs levéhez hozzáadjuk az alkoholt. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A fehérjéket keményre verjük, majd ezt is a krémhez keverjük. A babapiskótát beleforgatjuk az alkoholos narancslébe, majd egy lapos tálban sorban lerakjuk a piskótákat. Ha egy sor kész, rásimítunk egy adag krémet. Több ilyen sort készítünk, a lényeg, hogy a tetején krém zárja a sort. 4-6 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor meghintjük kakaóporral, vagy csokit reszelünk rá.