Narancsos torta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 6 evőkanál | |
rétesliszt | 6 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
krem
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 0.5 liter | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
narancsos instant italpor | 0.5 csomag |
Desszertek: Narancsos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Piskóta: a tojásokat szétválasztom, majd a fehérjéket kemény habbá verem. Tovább verve egyenként adom hozzá a tojások sárgáját és kanalanként adagolva a cukrot is. Abbahagyom a habverést és óvatos kevergetés közben keverem hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ramával kikent, lisztezett tortaformába öntöm, majd az előmelegített sütőbe teszem. 180 C-on kb 25-30 perc alatt megsütöm. Vigyázva, hogy az első 20 percben ne nyissam ki a sütőt, mert akkor összeesik a piskótám közepe. Krém: a pudingporból és a tejből a szokásos módon, cukrot nélkül krémet főzök. A Ramát és a porcukrot habosra keverem és a kihűlt pudingos krémhez öntöm. Hozzákeverek 1/2 csomag instant narancsos italport. A megsült piskótát kihűlés után a középen kettévágom és megkenem a krémmel, majd a torta külső részét és tetejét is bevonom a maradék krémmel. Tetszés szerint díszíthetem.