Narancsos torta
Narancsos torta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tortaalaphoz

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 kupica
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • finomliszt - 6 púpos evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi

    Krémhez

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • narancs - 2 darab
    • vérnarancs aroma - 1 darab
    • növényi tejszín - 0.5 liter
    • porcukor - 2 evőkanál
    • tej - 4 dl
    • cukor - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. A lisztet keverjük össze alaposan a sütőporral, közben a sütőt melegítsük elő. A tojások fehérjéjét a sóval verjük kemény habbá. A felvert tojások sárgájához óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet, végül a felvert tojásfehérjéket adjuk hozzá és óvatosan keverjük össze. Öntsük Ramával kikent és lisztezett tortaformába, majd süssük meg. Egy ideig hagyjuk a sütőben hűlni. A torta készítéshez várjuk meg, hogy teljesen kihűljön.
    2. A pudingot a vaníliás cukorral és a cukorral felfőzzük. Amíg hűl, a narancsot kockákra vágjuk. A növényi tejszínhabot kemény habbá verjük a 2 kanál porcukorral és elfelezzük. Az egyik felét óvatosan összekeverjük a kihűlt krémmel, beletesszük a kockára vágott narancsot és a vérnarancs aromával is ízesítjük még ízlés szerint. A lapokat meglocsoljuk a narancs levével, majd megtöltjük a lapokat.
    3. A növényi tejszínhab másik felét szintén ízesítjük vérnarancs aromával, valamint kevés reszelt narancshéjjal. Kívülről bevonjuk vele a tortát és díszítjük naranccsal tetszés szerint.