Narancsos, tortadarás süti
Hozzávalók
porcukor | 35 dekagramm |
---|---|
liszt | 25 dekagramm |
tojás | 3 darab |
puha Rama | 20 dekagramm |
vaníliakivonat | 1 teáskanál |
sütőpor | 1 csomag |
tortadara | 5 dekagramm |
reszelt citrom- és narancshéj | 1 darab |
citrom leve | 1 darab |
A mázhoz
reszelt narancshéj | 1 darab |
---|---|
citrom- vagy narancslé | 1 kevés |
Desszertek: Narancsos, tortadarás süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A Ramát robotgéppel habosra keverem a 10 dkg cukorral, majd egyenként adom hozzá a tojásokat és mindegyikkel legalább 2 percig keverem. Hozzáadom a reszelt narancs és citromhéjat, valamint a levét is. A lisztet összevegyítem a sütőporral és a tojásos krémhez keverem, majd a tortadarát is belekeverem. 24x34 cm méretű, sütőpapírral bélelt, vagy Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítom és előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsütöm. Amíg sül, összekeverem a mázhoz a 25 dkg porcukrot annyi citrom, vagy narancslével, hogy sűrűn folyós kence legyen, majd belereszelek egy narancs héját is. A sütőből kivett forró tészta tetejére kenem a mázat és ráreszelem az 1 narancs héját. A kihűlt tésztát forró vízbe mártott késsel szeletelem.