Narancsos túrókocka
Hozzávalók
Tésztához
tojás | 5 darab |
---|---|
porcukor | 5 evőkanál |
finomliszt | 5 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
cukor nélküli kakaópor | 1.5 evőkanál |
olaj | 0.5 dl |
Krémhez
tehéntúró | 50 dekagramm |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
Mázhoz
szénsavas, narancsízű üdítőital | 8 dl |
---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál |
cukor | 3 evőkanál |
Díszítéshez
narancs | 2 darab |
---|
Desszertek: Narancsos túrókocka a sok
Elkészítés
A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük, majd a cukros tojáshoz adjuk. Az olajat ráöntjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Közepes méretű, kb. 35 x 25 centis, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, az is jó, ha Ramával kikenjük és lisztezzük, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 18-20 percig sütjük.
A krémhez a túrót áttörjük. A porcukrot a puha Ramával habosra keverjük, a túrót hozzáadjuk. Citromhéjjal és a levével ízesítjük.
A kisült, kihűlt tésztára simítjuk és hűtőszekrénybe tesszük. A mázhoz az üdítő felét, a pudingport és a cukrot összekeverjük. A maradék üdítővel együtt lábasba töltjük és kevergetve sűrűre főzzük.
Megvárjuk amíg langyosra hűl, ez alatt a tortát felszeletelt naranccsal díszítjük és a mázat ráöntjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.