Feltöltve:

Narancsszelet

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A rózsaszín tésztához

tojás4 egész
puncs, vagy eper ízű pudingpor2 csomag
sütőpor1 kávéskanál
kristálycukor4 evőkanál

A sárga piskótához

tojás4 egész
kristálycukor4 evőkanál
liszt4 evőkanál
sütőpor1 kávéskanál

Krémhez

vanília ízű pudingpor1 csomag
tej3 dl
Ráma20 dekagramm
cukor1 kevés

Desszertek: Narancsszelet a sok

Elkészítés

1

A rózsaszín tészta készítése: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan beleadagolva a cukrot, a tojások sárgáját, majd végül a pudingporral elkevert sütőport. Közepesen meleg (kb. 180 fokos) sütőben, Ramával kikent és lisztezett őzgerincformában kisütjük. A sárga piskóta készítése: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, a tojást, a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, közepes lángon kisütjük. A krém készítése: a pudingporból 3 dl tejjel sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, a Ramát ízlés szerinti mennyiségű cukorral habosra keverjük és a pudingos péphez vegyítjük. Összeállítás: a rózsaszínű piskótát hosszanti irányban 4 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd összeillesztjük. A tetejét is bekenjük a krémmel. Erre borítjuk a sárga piskótát, amit méretre vágunk, hogy szépen illeszkedjen az őzgerinc formához. Így lesz narancsszelet alakú a sütink.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem