Feltöltve:

Narancstorta

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

narancs leve2 darab
1 csipetnyi
tojás4 darab
liszt5 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
darált dió5 dekagramm
narancs lereszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
porcukor15 dekagramm

Díszítéshez

csokoládéreszelék1 darab
mandulaforgács1 darab
narancs1 darab

Töltelékhez

zselatinpor1 evőkanál
tej1 dl
narancsszörp1 dl
tejszín2 dl

Desszertek: Narancstorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgájákat habosra keverjük a porcukorral, Rama Vajas ízzel, a vaníliás cukorral, a narancs héjával és a darált dióval. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a narancs levét is. A tojásfehérjét csipet sóval habosra verjük, ezt is beledolgozzuk a masszába. Egy kapcsos sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 160 C-os sütőben megsütjük. Amikor a torta kihűlt, hurkapálcikával megszurkáljuk, de nem szúrjuk át. Folpackba csomagoljuk, és egy napra (éjszakára) hűtőbe tesszük. A töltelékhez a tejszínt habbá verjük a szörppel, összekeverjük a forralt tejben feloldott zselatinnal, és még melegen a tortára kenjük. Meghámozott, filézett narancsszeletekkel díszítjük. Csokoládéreszeléket szórunk rá, oldalát mandulaforgáccsal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem