Narancstorta
Hozzávalók
Tészta
finomliszt | 22.5 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 22 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
sütőpor | 1 csomag |
krem
tejföl | 2 dl | |
---|---|---|
tejszín | 4 dl | |
porcukor | 13 dekagramm | |
narancs héja és leve | 1 darab | |
narancs húsa apróra vágva | 1 darab | |
citromlé | 1 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
habfixáló | 2 csomag |
Díszítés
tejszín | 2 dl | |
---|---|---|
habfixáló | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Desszertek: Narancstorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A hat tojásfehérjét felverem, majd a végén hozzáadom a cukrot és a hat tojássárgát. Óvatosan beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet. Normál méretű, sütőpapírral bélelt formában, előmelegített, hőlégkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt 150 fokon megsütöm, de a tűpróba ne maradjon el. Ha nem sült meg, hagyjuk még sülni. Ha kihűlt három részre vágom, majd jöhet a krém.
A tejszínhabon kívül az összes hozzávalót egy tálban kikeverem, majd a 4 dl. tejszínt a 2 cs. habfixálóval keményre felverem. A felvert tejszínt a tejfölös, narancsos krémmel óvatosan elkeverem és a tortalapok közzé töltöm.
Díszítéshez a 2 dl. tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixszel kemény habbá verem, nyomózsákba töltöm és dekorálom a tortát. Tetejére narancsszeletet, vagy kandírozott narancsot tehetünk, de mindenkinek a fantáziájára van bízva. Jó étvágyat hozzá.