Néger kocka
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 3 evőkanál | |
liszt | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csipetnyi | |
nyers tojás | 4 darab | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tojásfehérje | 4 darab | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
kakaópor | 3.5 dekagramm |
Desszertek: Néger kocka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
2
A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal összekeverjük.
3
A tésztát egy Ramával kikent, lisztezett 25x35 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 210 °C-on 15-20 percig sütjük.
4
Eközben a hab hozzávalóit gőz felett felverjük és a langyosra hűlt tésztára kenjük.
5
A csokoládémázhoz egy kis lábasban felforraljuk a vizet és a Ramát, majd a többi hozzávalót is hozzáadva folyamatos keverés közben összefőzzük.
6
Miután megdermedt a hab, bevonjuk csokoládémázzal a süteményt.
7
Kihűtve kínáljuk.