Feltöltve:

Néger kocka

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

a csokis piskótához

Rama Vajas Íz200 gramm
porcukor100 gramm
tojás4 darab
kristálycukor100 gramm
liszt150 gramm
kakaópor35 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag

a tojáshab

tojásfehérje4 darab
porcukor200 gramm

A mázhoz

víz3 evőkanál
Rama Vajas Íz100 gramm
porcukor50 gramm
kakaópor30 gramm

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 210 °

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 210°C-re. Egy 25x35cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki egy kevés Rama Vajas Ízzel és lisztezzük be.

2. lépés

A puha Rama-t keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral verjük habbá, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal keverjük össze. A tésztát egy sütőpapírral bélelt, vagy kevés Rama Vajas Ízzel kikent és belisztezett 25x35 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 210 °C-on 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

3. lépés

A tojáshabhoz a tojások fehérjéjét a cukorral gőz felett verjük fel kemény habbá és kenjük a langyosra hűlt tésztára. Miután megdermedt, vonjuk be a csokoládémázzal. Ehhez egy kis lábasban forraljuk fel a vizet és a Rama Vajas Ízt, majd a többi hozzávalót is hozzáadva folyamatos keverés közben főzzük össze. Tálaljuk teljesen kihűtve.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem