Néger kocka
Néger kocka
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    a csokis piskótához

    • Rama Vajas Íz - 200 gramm
    • porcukor - 100 gramm
    • tojás - 4 darab
    • kristálycukor - 100 gramm
    • liszt - 150 gramm
    • kakaópor - 35 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag

    a tojáshab

    • tojásfehérje - 4 darab
    • porcukor - 200 gramm

    A mázhoz

    • víz - 3 evőkanál
    • Rama Vajas Íz - 100 gramm
    • porcukor - 50 gramm
    • kakaópor - 30 gramm

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 210°C-re. Egy 25x35cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki egy kevés Rama Vajas Ízzel és lisztezzük be.
    2. A puha Rama-t keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral verjük habbá, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal keverjük össze. A tésztát egy sütőpapírral bélelt, vagy kevés Rama Vajas Ízzel kikent és belisztezett 25x35 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 210 °C-on 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
    3. A tojáshabhoz a tojások fehérjéjét a cukorral gőz felett verjük fel kemény habbá és kenjük a langyosra hűlt tésztára. Miután megdermedt, vonjuk be a csokoládémázzal. Ehhez egy kis lábasban forraljuk fel a vizet és a Rama Vajas Ízt, majd a többi hozzávalót is hozzáadva folyamatos keverés közben főzzük össze. Tálaljuk teljesen kihűtve.

    Sütéshez