Néger mézes
Néger mézes
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • méz - 25 dekagramm
  • vaníliás cukor - 15 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • fahéj - 1 darab
  • tört szegfűszeg - 1 kevés
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • rum - 1 evőkanál
  • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
  • liszt - 25 dekagramm
  • kakaópor - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A langyos mézet összekeverjük a vaníliás cukorral és a négy tojássárgájával. Megszórjuk fahéjjal, szegfüszeggel, a citrom reszelt héjával, a szódabikarbónával és a rummal. Apránként hozzákeverjük a lisztet, a négy tojás keményre vert fehérjét és a kakaóport. Pogácsákat alakítunk ki belöle, és előmelegített sütöben kisütjük.