Néger szelet
Hozzávalók
A tésztához
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
Rama margarin | 15 dekagramm | |
cukor | 25 dekagramm | |
kakaó | 5 dekagramm | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
tej | 2 dl | |
liszt | 25 dekagramm | |
meggy (befőtt is lehet) | 25 dekagramm |
Csokimáz
kakaó | 3 evőkanál | |
---|---|---|
cukor | 5 evőkanál | |
víz | 0.5 dl | |
Ráma | 8 dekagramm |
Hab
tojásfehérje | 6 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 40 dekagramm |
Desszertek: Néger szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összekeverjük, abban a sorrendben, ahogy fel van sorolva. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokon, légkeveréssel, 30-35 perc alatt megsütjük.
2
Kivesszük a sütőből és melegen megkenjük a lekvárral.
3
A hab hozzávalóit gőz fölött kemény habbá verjük, és rátesszük a lekvár tetejére.
A mázhoz a kakaót a cukorral szárazon összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, és jól összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint és ráöntjük a hab tetejére.