Néger szelet
Hozzávalók
cukor | 50 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 5 dekagramm | |
liszt | 25 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
tej | 2 dl | |
tojás | 6 darab | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
baracklekvár | 1 darab |
Desszertek: Néger szelet a sok
Elkészítés
1
A 6 tojássárgát a Ramával és 25 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát, a tejet és a lisztet. Ramával kikent, lisztezett tepsibe megsütjük. Tetejére a tojásfehérjét a megmaradt cukorral gőz fölött habbá verjük. A megsült tésztát megkenjük lekvárral és fölé rétegezzük a habot. Tetejét csokidarával, vagy olvasztott csokival díszítjük.