Néger szelet
Néger szelet
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojássárgája - 6 darab
    • Rama margarin - 15 dekagramm
    • cukor - 25 dekagramm
    • kakaó - 5 dekagramm
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • tej - 2 dl
    • liszt - 25 dekagramm
    • meggy (befőtt is lehet) - 25 dekagramm

    Csokimáz

    • kakaó - 3 evőkanál
    • cukor - 5 evőkanál
    • víz - 0.5 dl
    • Ráma - 8 dekagramm

    Hab

    • tojásfehérje - 6 darab
    • kristálycukor - 40 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, abban a sorrendben, ahogy fel van sorolva. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokon, légkeveréssel, 30-35 perc alatt megsütjük.
    2. Kivesszük a sütőből és melegen megkenjük a lekvárral.
    3. A hab hozzávalóit gőz fölött kemény habbá verjük, és rátesszük a lekvár tetejére. A mázhoz a kakaót a cukorral szárazon összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, és jól összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint és ráöntjük a hab tetejére.