Négylapos sütemény
Desszertek: Négylapos sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A lisztet a Ramával és a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk és kidolgozzuk rétestészta keménységűre. A tésztát 4 felé vágjuk. Cipókba gyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon (gázsütőbe). Vigyázat, hamar megsülnek. A krém elkészítése: a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük, majd a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, a fele Ramát elkeverjük benne és melegen a négy lapon egyenként eloszlatjuk, majd a lapokat egymásra rakjuk. A tetejét porcukorral meghintjük. Hideg helyen egy napig pihentetjük és csak másnap szeleteljük.