Nektarinos kalácspuding
Nektarinos kalácspuding
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kalács, lehet száraz is - 30 dekagramm
  • szoba-hőmérsékletű tojás - 3 darab
  • Ráma - 5 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • nektarin - 4 darab
  • málna - 15 dekagramm
  • cukor - 5 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kalácsot szeleteljük fel és rétegezzük egy hőálló tál aljára. Keverjük el a tejet a kristálycukorral, az olvasztott Ramával és a 3 tojássárgával.
  2. Öntsük a keveréket a kalácsra. Szórjuk rá egyenletesen a málnát, helyezzük rá a gerezdekre vágott nektarint és tegyük a sütőbe sülni 15 percre.
  3. Amíg sül, elektromos habverővel kezdjük el habnak felverni a szoba-hőmérsékletű tojásfehérjét. Mikor már habos, de még nem kemény, púpozott evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Minden kanál között verjük kb. 1 percig a habot, addig, amíg fényes, sűrű, vágható masszát nem kapunk.
  4. Vegyük ki a sütőből a kalácsot, kenjük rá a tetejére a cukros tojáshabot tajtékosra formázva és tegyük vissza sülni 15 percet.
  5. Langyosan is nagyon finom, de a legfinomabb hidegen, így szépen vágható a puding.