Német karácsonyi kalács (Butter Stollen)
80
Nehéz
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
liszt | 1 kilogramm | |
---|---|---|
élesztő | 2.5 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tej | 5 dl | |
vaníliás cukor | 2 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
Ráma | 40 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
narancs lereszelt héja | 1 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
cukrozott citromhéj | 15 dekagramm | |
cukrozott narancshéj | 15 dekagramm | |
vegyes aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, alma) | 15 dekagramm | |
mazsola | 40 dekagramm | |
rum a mazsola áztatásához | 1.2 dl | |
hámozott mandula | 10 dekagramm | |
őrült szegfűszeg | 1 kevés | |
őrölt fahéj | 1 kávéskanál | |
őrölt szerecsendió | 1 csipetnyi |
Kenéshez
olvasztott Rama | 15 dekagramm |
---|
Szóráshoz
szőlőcukor | 15 dekagramm |
---|
Desszertek: Német karácsonyi kalács (Butter Stollen) a sok Kalács recept közül.