Nevesincs sütemény
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 16 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
só | 1 kevés | |
víz | 3 evőkanál |
A töltelékhez
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
darált dió | 15 dekagramm | |
kakaó | 4 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás felvert habja | 6 darab |
A krémhez
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
vaníliás puding | 2 csomag | |
Ráma | 15 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Nevesincs sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, a hűtőbe tesszük. Két cipót formálunk, majd mind a kettőt kinyújtjuk és az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másikat a tepsibe helyezzük. A töltelék hozzávalóit elkészítjük, a tésztára öntjük és sütjük. A krémet elkészítjük: fél liter tejben a 2 vaníliás pudingot felfőzzük, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral habosra keverjük és összekeverjük. A krémet a tésztára simítjuk, a lappal befedjük és porcukorral meghintjük.