Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra.
Készítsünk elő egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Az alaphoz a kekszet egy aprítógépben aprítsuk össze, vagy ha az nincs, akkor egy műanyag zacskóba tegyük, és egy fa deszkán nyújtófával törjük finomra. (Sima keksz helyett használhatunk zabkekszet, gyömbéres, kakaós vagy más ízesítésű kekszet is.)
Olvasszuk meg a Rama Vajas Ízt egy nagy edényben, és keverjük bele a felaprított kekszet.
A kekszes keveréket terítsük el egyenletesen a tortaforma alján és nyomkodjuk le egy kanállal.
A krémhez mossuk meg a citromot meleg vízzel. Reszeljük le a héját egy nagy tálba (vékonyan, csak a felső sárga részt). Facsarjuk ki a levét is, amiből 2 evőkanálnyit öntsünk a tálba a reszelt citromhéj mellé.
Adjuk hozzá a kukoricalisztet, keverjük simára, majd keverjük bele a krémsajtot, a barna cukrot, a vaníliás cukrot is. (Használhatunk robotgépet, vagy fakanalat is.)
Válasszuk szét az egyik tojás sárgáját és fehérjét (ennek a tojásnak a fehérje nem kell a tortához). Keverjük a tojás sárgáját a masszához, majd keverjük hozzá a többi tojást is egyenként.
A krémsajtos masszát öntsük az előkészített tortaformába. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 50-60 percig, amíg a töltelék megszilárdul, de a közepe még remegős.
Kapcsoljuk ki a sütőt, és nyissuk ki az ajtaját résnyire, így hagyjuk a tortát a sütőben kihűlni. Ha teljesen kihűlt, fedjük le folpack-kal, és tegyük hűtőbe 1 napra, hogy tovább szilárduljon.
Tálalás előtt óvatosan vágjuk körbe a torta szélét a tortaforma mentén, és csatoljuk le a tortakarikát.
Szórjuk meg a tortát porcukorral és vágjuk 8-10 szeletre.
Porcukor helyett fahéjjal vagy kakaóporral elkevert porcukorral is megszórhatjuk a sajttortánkat a tálalás előtt.
Sütéshez
Sütési idő: 60 perc
Sütési hőmérséklet: 150 °
Edény, sütő formája: 20 cm átmérőjű tortaforma (csatos, vagy kivehető aljú), oldalán és alján vékonyan kikenve Rama Vajas Ízzel, és az alján sütőpapírral kibélelve