New York túrótorta
Desszertek: New York túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Elválasztunk két tojássárgát a fehérjétől. A zsemlemorzsát belekeverjük a fehérjébe. Az elegyet belenyomogatjuk egy kikent, leválasztható oldalú tortaforma aljára és az oldal kétharmadára, majd betesszük a hűtőbe. A túrót, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát nagy sebességen összemixeljük. Hozzáadunk egyenként 5 tojást és a megmaradt két tojássárgát. Mindegyik tojás után jól összekeverjük a masszát. A végén belekeverjük a tejszínt és beletesszük a kibélelt és lehűtött tortaformába. 10 percre a 260 fokra hevített sütőbe tesszük. A sütő hőmérsékletét levisszük 120 fokra és kb. 50-60 percig tovább sütjük, majd teljesen lehűtjük. A túrótorta tetejére málna toppingot teszünk. Hűtőbe tesszük, amíg megkeményedik, de legalább 8 órára, vagy egy egész éjszakára. Leszedjük a tortaforma oldalát és a tortát szeletekre vágjuk.