Feltöltve:

Nóri étcsokoládés tortája

100
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojássárgája4 darab
cukor12 dekagramm
citrom kifacsart leve és reszelt héja1 darab
liszt8 csapott mokkáskanál
szódabikarbóna1 csipetnyi
Rama a tortaforma kikenéséhez1 kevés
tojásfehérje felvert habja4 darab

Étcsokoládés krém

habtejszín500 milliliter
kakaópor100 gramm
étcsokoládé, lehet kevesebb is300 gramm
kristálycukor120 gramm

Desszertek: Nóri étcsokoládés tortája a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Piskóta: a 4 db. tojássárgát 12 dkg cukorral jól kikeverjük. Egy citrom, vagy narancs reszelt héját és levét hozzáadjuk. Nyolc dkg lisztet, késhegynyi szódabikarbónát és 4 tojásfehérje felvert habját adjuk hozzá. Ramával kikent, lisztezett tortaformában, lassú hőfokon, tűpróbáig sütjük. Miután megsült és kihűlt, háromfelé vágjuk.

2

Étcsokoládés krém: kezdjük melegíteni alacsony hőfokon a habtejszínt, majd öntsük hozzá a cukrot és óvatosan a kakaóport. Kevergessük folyamatosan, végül adjuk hozzá a darabokra tördelt étcsokoládét. Figyeljünk rá, mert a csokoládé nagyon könnyen leég. Folyamatosan kevergessük. Amint kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára, majd másnap felverjük habbá, kézi robotgéppel.

3

A piskótalapokat megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem