Nosztalgia rumos-csokis szelet
Hozzávalók
darált keksz | 50 dekagramm | |
---|---|---|
kakaópor | 4 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm | |
kristálycukor | 20 dekagramm | |
tej | 2 dl | |
rum vagy rumaroma | 1 kevés |
Desszertek: Nosztalgia rumos-csokis szelet a sok
Elkészítés
1
A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a Ramát a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy Rama és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre, és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát, és egy tepsibe, vagy jénaiba nyomkodjuk, (23x24 cm-es formát használtam). Folpackkal kibéleljük a tepsit, így simán kijön. Betesszük a hűtőbe, amíg a csokimáz elkészül. Gőz felett 1 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztunk, rákenjük, és hűtőbe rakjuk. Ha vastag csokimázzal készítjük, akkor forró vízbe mártott késsel lehet szépen szeletelni.