Nudli sárgabaracklekvárral
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
zsemlemorzsa | 10 dekagramm | |
burgonya | 1 kilogramm | |
finomliszt | 20 dekagramm | |
Knorr Burgonyapüré | 1 csomag |
Desszertek: Nudli sárgabaracklekvárral a sok Sütemények , Lekvár recept közül.
Elkészítés
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd amíg meleg meghámozzuk és áttörjük.
A liszttel, tojással, 4 dkg lágy RAMA margarinnal, csipet sóval és a KNORR Burgonyapüré pehellyel összedolgozzuk. Az így kapott tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
A tésztát kb. kétujjnyi csíkokra vágjuk, majd ezeket kb. fél centis metéltekre. Az így kapott darabokat a lisztezett deszkán kissé megsodorjuk. Enyhén forrásban lévő picit sós vízben néhány perc alatt kifőzzük, leszűrjük és leöblítjük.
A maradék RAMA margarinon aranyszínűre pirítjuk a morzsát és a nudlit beleforgatjuk
Ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és sárgabarack lekvárral tálaljuk.