Nudli sárgabaracklekvárral
Nudli sárgabaracklekvárral
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 10 dekagramm
  • burgonya - 1 kilogramm
  • finomliszt - 20 dekagramm
  • Knorr Burgonyapüré - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd amíg meleg meghámozzuk és áttörjük.
  2. A liszttel, tojással, 4 dkg lágy RAMA margarinnal, csipet sóval és a KNORR Burgonyapüré pehellyel összedolgozzuk. Az így kapott tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
  3. A tésztát kb. kétujjnyi csíkokra vágjuk, majd ezeket kb. fél centis metéltekre. Az így kapott darabokat a lisztezett deszkán kissé megsodorjuk. Enyhén forrásban lévő picit sós vízben néhány perc alatt kifőzzük, leszűrjük és leöblítjük.
  4. A maradék RAMA margarinon aranyszínűre pirítjuk a morzsát és a nudlit beleforgatjuk
  5. Ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és sárgabarack lekvárral tálaljuk.