Nugát torta
Hozzávalók
Tészta
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor, vagy kristálycukor | 6 evőkanál | |
étolaj | 1 dl | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
kakaó | 2 evőkanál | |
tojásfehérje | 6 darab |
krem
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
tej | 5 dl | |
tejszínes, vagy vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
nugát | 1 csomag | |
tortabevonó (étcsokoládé vagy tejcsokoládé) | 1 tábla |
Desszertek: Nugát torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tészta elkészítése: a 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjét a hűtőbe tesszük a felhasználásig. A 6 tojássárgát a 6 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 1 dl étolajat és 6 evőkanál lisztet, amibe már előre elkevertük a sütőport. Én a lisztet mindig hozzászoktam szitálni a süteményhez. Hozzáadjuk még a 2 evőkanál kakaóport is, majd felverjük a tojások fehérjéjét. A kemény habot hozzáforgatjuk a masszához. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.20 percig sütjük. Tűpróbával megnézhetjük, hogy kész van-e már. Kihűlés után a sütőpapírt lehúzzuk róla.
Krém elkészítése: a 2 csomag pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. A 25 dkg Ramát a 25 dkg porcukorral habosra keverjük. A két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük. Az egyik felébe a nugátot belekeverjük. A másik fele pedig világos szinű marad.
Összeállítás: a kihűlt tésztára rákenjük a világos krémet, majd arra a nugátos krémet. A tetejét tortabevonóval bevonjuk. Ha ünnepre készül, akkor díszíthetjük a tetejét.