Feltöltve:

Nyuszitorta

40
Közepes
10 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tojás6 darab
finomliszt3 evőkanál
sütőpor1 csomag
porcukor25 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm
keserű kakaópor2 evőkanál
vanilincukor3 csomag
étkezési keményítő3 evőkanál
meleg víz9 evőkanál
fehér csokoládé10 dekagramm
fehér rum dl

Desszertek: Nyuszitorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral, a kakaóporral és a meleg vízzel vízgőz fölött sűrűn folyósra, krémesre főzzük. Ez nagyjából 5-7 perc. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd a sütőporral összeforgatott lisztet belekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és harmadát az előzőekkel jól elkeverjük. Erre azért van szükség mert csak így lesz olyan lágy, hogy a többi habot óvatos mozdulatokkal beleforgathassuk.

2

A nagy tepsit Ramával kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük és a tésztát elsimítjuk benne. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) 25-30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd kivágunk belőle egy 22 cm és egy 16 cm átmérőjű korongot. Előbbi a nyuszi teste, utóbbi pedig a feje lesz. Kivágunk még a tésztából 2, egyenként kb. 16 cm hosszú és 7 cm széles fület, valamint 2 mancsocskát és 2 lábat is.

3

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. 7-8 dl tejet felforralunk. A többiben a lisztet és a keményítőt simára keverjük. A forró tejhez öntjük, kevergetve 2-3 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, de közben többször jól megkeverjük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Amikor a tejpép kihűlt, habverővel kikeverjük, majd a cukros Ramát adagokban beledolgozzuk és a rummal ízesítjük.

4

A nyuszi formálásakor leeső tésztát elmorzsoljuk és a tejes krémbe keverjük. Amikor mindezekkel megvagyunk, következhet a torta összeállítása.

5

Ehhez a tésztadarabokat lapjában kettévágjuk és az alsó részeket úgy illesztjük egymáshoz, hogy kiadják a nyusziformát: a nagyobb kerek tésztalaphoz felül hozzáillesztjük a kisebbet. A kisebbhez a füleket, a nagyobbhoz a mancsokat és a lábakat is odarakjuk. Vastagon, egyenletesen elkenjük rajta a krémet, amire rárakjuk a tészta felső darabjait is.

6

Egy vágódeszkával kicsit lenyomkodjuk, hogy a felső lap pontosan illeszkedjen a krémre. A torta tetejére szánt étcsokoládét fölolvasztjuk, ha túl sűrűnek találnánk, pár csepp olajat vagy egy kis darab Ramát is beletehetünk és a torta tetején elsimítjuk. Nem baj ha valamennyi az oldalára is lecsurog belőle, és az sem érdekes, ha nem lesz tükörsima.

7

Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Végül felolvasztjuk a fehér csokoládét, kis lyukú habzsákba kanalazzuk és megrajzoljuk vele a nyuszi szemeit, tappancsait stb.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem