tej felfőzve és lehűtve vagy pasztörözött
- 1 liter
vaniliaaroma
- 3 csomag
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgájákat elkeverjük a Ramával, a cukorral, és a vaníliával. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tojásfehérjéket habosítjuk, és hozzáadjuk a masszához. Jól kikent tepsibe öntjük. A tepsi elég magas kell hogy legyen, a legjobb a zománcos. Lassú tűzön sütjük, amíg kissé megpirul a teteje. Amikor kihűlt, a tepsiben szeleteljük. A tésztát azért nevezik okosnak, mert egyedül készül el. A liszt egy része leereszkedik a tepsi aljára, és egy lapot alkot. A másik része a tojáshabbal feljön a tészta felületére, és egy piskótaszerű lapot alkot. A közepén a megmaradt hozzávalók egy vaníliapudinghoz hasonlóan állnak össze.