Omlós almás
Hozzávalók
cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
doboz tejföl | 1 kis | |
alma | 1.5 kilogramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
zsemlemorzsa | 1 kevés |
Desszertek: Omlós almás a sok
Elkészítés
A Ramát a tojássárgával és a cukorral habosra keverjük. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport, a sót és a tejfölt is összedolgozzuk. A két keveréket elegyítjük, jól összedolgozzuk kézzel és fél órára hűtőbe tesszük.
Eközben almát hámozunk, majd lereszeljük. Ízlés szerint megcukrozzuk és fahéjjal meghintjük, majd félretesszük.
Kétfelé osztjuk a tésztánkat. Az egyiket a Ramával kikent, lisztezett sütőtál aljába nyújtjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, hogy felszívja az alma levét, majd ráhalmozzuk az almát.
A tetejére szintén zsemlemorzsát szórunk, majd rányújtjuk a tészta másik felét. Tetejét bekenjük tojássárgával, vagy fehérjével, tetszés szerint. A sárgától pirosabb, a fehérjétől csillogóbb lesz a teteje.
Megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tálaláskor vaníliás cukrot, vagy porcukrot szórunk rá. Hidegen forró vaníliapudinggal isteni.