Feltöltve:

Omlós almás

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor20 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás1 darab
doboz tejföl1 kis
alma1.5 kilogramm
sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi
zsemlemorzsa1 kevés

Desszertek: Omlós almás a sok

Elkészítés

1

A Ramát a tojássárgával és a cukorral habosra keverjük. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport, a sót és a tejfölt is összedolgozzuk. A két keveréket elegyítjük, jól összedolgozzuk kézzel és fél órára hűtőbe tesszük.

2

Eközben almát hámozunk, majd lereszeljük. Ízlés szerint megcukrozzuk és fahéjjal meghintjük, majd félretesszük.

3

Kétfelé osztjuk a tésztánkat. Az egyiket a Ramával kikent, lisztezett sütőtál aljába nyújtjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, hogy felszívja az alma levét, majd ráhalmozzuk az almát.

4

A tetejére szintén zsemlemorzsát szórunk, majd rányújtjuk a tészta másik felét. Tetejét bekenjük tojássárgával, vagy fehérjével, tetszés szerint. A sárgától pirosabb, a fehérjétől csillogóbb lesz a teteje.

5

Megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

6

Tálaláskor vaníliás cukrot, vagy porcukrot szórunk rá. Hidegen forró vaníliapudinggal isteni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem