Omlós mákos
Hozzávalók
cukor | 14 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
tejföl | 1 pohár | |
sütőpor | 1 csomag |
Töltelék
mák | 1 adag |
---|
Desszertek: Omlós mákos a sok
Elkészítés
1
A lisztet a Ramával, a cukorral, a tejföllel, a tojássárgával és a sütőporral összegyúrom. Két lapot nyújtok belőle, megtöltöm a mákkal, rárakom a következő lapot, ezt megkenem tojással, majd utána megszurkálom villával. Én 50 dkg mákot ízlés szerinti cukorral összekeverek, kevés citrom héjat is teszek bele, majd kb 2 dl tejben megfőzöm. A tojásfehérjét felverem és ha kihűt, hozzáadom a mákhoz, így sokkal finomabb és könnyebb lesz a tészta. Nagyon finom.