Feltöltve:

Omlós töltött piskóta

30
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája2 darab
kristálycukor10 dekagramm
tojásfehérje4 darab
liszt9 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
durvára vágott, pirított mogyoró3 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
étolaj1 evőkanál
házi készítésű baracklekvár15 dekagramm
vaníliás cukor0.5 csomag
sütőpor1 teáskanál

Desszertek: Omlós töltött piskóta a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verem. A tojássárgáját a maradék cukorral és a fél csomag vaníliás cukorral simára kikeverem. A tojássárgáját a kemény habhoz adom, és a liszthez keverem, amihez a sütőport korábban már hozzáadtam. A kész pépet csillagcsöves habzsákba kanalazom, és piskótaformákat alakítok ki a zsírpapírral bélelt tepsiben egymástól 3 cm-es távolságra úgy, hogy az elejét és a végét jobban megnyomva nagyobb formát érjek el, míg a közepén vékonyabban nyomom. Így alakítom ki a klasszikus, hullámos babapiskótaformát. 180 fokos sütőben készre sütöm őket. Ha kihűltek, akkor két darabot lekvárral összeillesztek, majd egy ecset segítségével olvasztott csokoládéval megkenem. A kész süteményeket pirított mogyoróval megszóróm, és a végén behűtöm.

2

Tálalás: 14 db, tárolás: hűvös helyen 1 hét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem