Omlós, vajas keksz
Omlós, vajas keksz
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
  • liszt - 20 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 csomag
  • porcukor - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Felolvasztjuk a margarint, majd az összes többi hozzávalót hozzákeverjük. A tésztát az adagolás előtt pár percre hűtőbe tesszük dermedni. Elég lágy egynemű tésztát kapunk, melyet nyomózsákba töltünk és onnan adagoljuk a sütőlemezre, vagy kanál segítségével rakunk halmokat.
  2. A sütőlemezre sütőpapírt teszünk, és rányomjuk a tésztát egymástól 5 centiméter távolságra, majd előmelegített forró sütőben 180-200 fokon aranybarnára sütjük. Pár perc elég neki.
  3. Mikor megsült a tészta, még nedvesnek tűnik, de a levegőn pár másodperc alatt megkeményedik és így le tudjuk venni a sütőlemezről.