Orchidea szelet
Orchidea szelet
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • étcsokoládé - 15 dekagramm
    • étolaj - 2 evőkanál
    • porcukor - 10 dekagramm
    • 100 %-os narancslé - 2 evőkanál

    A tésztához

    • tojásfehérje - 5 darab
    • porcukor - 15 dekagramm
    • darált mák - 15 dekagramm
    • liszt - 2 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag

    A krémhez

    • tojássárgája - 5 darab
    • cukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 3 dl

    A 2. krémhez

    • habtejszín - 2 dl
    • csokoládé - 5 dekagramm
    • cukor - 2 evőkanál
    • langyos víz - 0.5 dl
    • zselatin - 1 csapott evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, sütőporos keveréket. 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Az 1. krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral és a tejjel csomómentesre kikeverjük, majd sűrűre felfőzzük. Kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított Ramát. A 2. krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott és kihűtött csokit hozzákeverjük, valamint a feloldott zselatint is, majd jól kihabosítjuk. Összeállítás: a tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis, habos krémet. A tortabevonót 2 ek. olajjal felolvasztjuk vízgőz felett és a 3/4 részével bevonjuk. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk. A porcukrot 1 ek. narancsos, 100 %-os gyümölcslével kikeverjük. Addig keverjük amíg a cukor felolvad és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.