Feltöltve:

Orleans szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

lekvár ízlés szerint (lehetőleg sütésálló legyen)20 dekagramm

Tészta

cukor10 dekagramm
Ráma20 dekagramm
liszt30 dekagramm
tojás1 darab

Bevonat

cukor20 dekagramm
kakaópor2 dekagramm

Desszertek: Orleans szelet a sok

Elkészítés

1

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot és egy tojással összeállítjuk. Hengerré formáljuk és 3 egyenlő részre vágjuk.

2

Az egyes darabokból tepsi hosszúságú rudakat sodrunk. Nyújtófával 3 mm vastag és kb. 12 cm széles, egyforma lapokká nyújtjuk. A lapokat nyújtófára csavarva sütőlemezre helyezzük, széleit egyenesre vágjuk és külön-külön megsütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk, nehogy felhólyagosodjon a tészta.

3

A megsült lapokat még melegen lekvárral megkenjük és a 3 részt összeragasztjuk. A 20 dkg cukorból fondantot készítünk, vagy citrommázat keverünk és 2 dkg kakaóporral megfestjük, majd ezzel a tésztát bevonjuk. Kakaó helyett hagyhatjuk a bevonatot fehéren is, pár csepp citromlével ízesítve, vagy meggykompót levével rózsaszínűre is festhetjük.

4

A tésztát keskeny, hosszúkás szeletekre vágjuk

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem