Feltöltve:

Oroszkrém torta

60
Közepes
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tojás10 darab
cukor10 evőkanál
tej7 dl
liszt10 evőkanál
mazsola10 dekagramm
sütőpor1 csomag
zselatin1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tejszínhab4 dl
pudingpor2 csomag

Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgákat a 10 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A legvégén a kemény habbá vert tojások fehérjéjét is óvatosan hozzákeverjük. Rama margarinnal kikent tortaformába (26 cm) beleöntjük és 180 fokon, 35 perc alatt készre sütjük. Csak miután megsült szabad kinyitni a sütő ajtaját.

2

A tej egy részét feltesszük melegíteni a Rama margarinnal, majd a maradék tejben a pudingport elkeverjük ízlés szerinti cukorral és a meleg Rama margarinos tejhez adjuk, csomómentesre elkeverjük. Beletesszük a beáztatott mazsolát. Ha a zselatin por állagú, akkor még főzés közben hozzáadjuk a pudinghoz, ha viszont lap formájában van otthon, akkor előtte beáztatva és kicsavarva adjuk hozzá. Amikor a krém még langyos a felvert növényi tejszínt is hozzáadjuk.

3

A kihűlt piskótalapokat 3 felé vágjuk, majd megtöltjük a krémmel a tortát. Ha esetleg maradna a krémből, az oldalára, vagy a tetejére is kenhetünk belőle. A 2-3 dl tejszínhabot felverjük és ízlés szerint díszíthetjük a tortát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem