Oroszkrém torta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 10 darab | |
cukor | 10 evőkanál | |
tej | 7 dl | |
liszt | 10 evőkanál | |
mazsola | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
zselatin | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tejszínhab | 4 dl | |
pudingpor | 2 csomag |
Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.
Elkészítés
A tojássárgákat a 10 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A legvégén a kemény habbá vert tojások fehérjéjét is óvatosan hozzákeverjük. Rama margarinnal kikent tortaformába (26 cm) beleöntjük és 180 fokon, 35 perc alatt készre sütjük. Csak miután megsült szabad kinyitni a sütő ajtaját.
A tej egy részét feltesszük melegíteni a Rama margarinnal, majd a maradék tejben a pudingport elkeverjük ízlés szerinti cukorral és a meleg Rama margarinos tejhez adjuk, csomómentesre elkeverjük. Beletesszük a beáztatott mazsolát. Ha a zselatin por állagú, akkor még főzés közben hozzáadjuk a pudinghoz, ha viszont lap formájában van otthon, akkor előtte beáztatva és kicsavarva adjuk hozzá. Amikor a krém még langyos a felvert növényi tejszínt is hozzáadjuk.
A kihűlt piskótalapokat 3 felé vágjuk, majd megtöltjük a krémmel a tortát. Ha esetleg maradna a krémből, az oldalára, vagy a tetejére is kenhetünk belőle. A 2-3 dl tejszínhabot felverjük és ízlés szerint díszíthetjük a tortát.