Oroszkrém torta
Oroszkrém torta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 6 darab
  • víz - 4 evőkanál
  • cukor - 6 evőkanál
  • liszt - 6 evőkanál
  • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
  • olaj - 0.5 dl
  • sütőpor - 1 kis

krem

  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tej - 4 dl
  • cukor - 4 evőkanál
  • rum - 0.5 dl
  • mazsola - 10 dekagramm
  • tejszín - 4 dl
  • zselatin - 1 evőkanál

Díszítés

  • tejszín - 2 dl
  • zselatin - 1 kávéskanál

Elkészítés:

  1. Tészta: 6 tojásfehérjét felverünk habbá, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a szódabikarbónát, a vizet és a felvert tojáshabot, valamint egy pici olajat. Finoman elkeverjük és 3 részre osztva sütőpapíron, tortaformában megsütjük, 180 fokon. Krém: 4 dl tejet, 1 csomag vaníliás pudingport, 4 evőkanál cukrot és 1 vaníliás cukrot megfőzünk sűrűre. Ízesítjük fél dl rummal és 10 dkg mazsolával. 4 dl tejszínt felverünk habbá, 1 evőkanál zselatint fél dl vízben felfőzünk. A tejszínhabhoz adjuk és a vaníliás pudinggal elvegyítjük. Ezzel töltjük a lapokat, a legfelsőre is teszünk a krémből. Közben 2 dl tejszínt felverünk habbá és fél deci vízben 1 kávéskanál zselatint felolvasztunk. A tejszínhez adjuk és nyomózsák segítségével a torta tetejét és oldalát is díszítjük. Az oldalát dióval megszórjuk, hűtőben hűtjük.