Oroszkrém torta
Hozzávalók
Krémhez
tej | 5 dl | |
---|---|---|
pudingpor | 70 gramm | |
cukor | 115 gramm | |
v.cukor | 10 gramm | |
rum | 75 milliliter | |
mazsola | 1 kevés | |
hideg tejszín | 0.5 liter |
Tésztához
piskóta | 1 darab |
---|
Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.
Elkészítés
Az első lépés, hogy a krémhez a 10 g zselatint 1 dl vízzel összekeverjük és hagyjuk duzzadni, amíg meg nem csináljuk a krémet.
Sütünk egy világos piskótát, azt három részbe vágjuk, utána csinálunk egy pudingos krémet: 5 dl tejből, 70 g pudingporból, 115 g cukorból és 10 g vaníliás cukorból. A tejet a cukorral felforraljuk, de előbb a pudingport elkeverjük pici tejjel, majd ha felforrt a tej, beleöntjük a keveréket és habverővel keverjük, így nem lesz csomós.
Kihűtjük és ezt elkeverjük 75 ml rummal, tehetünk bele vízben felforralt mazsolát is (35 g) és egy pici cukrozott narancshéjat. Felverjük a fél liter hideg tejszínt, egy kevéssel jól elkeverjük a krémet, majd beleöntjük a megduzzadt, mikróban felolvasztott zselatint. Ezt is elkeverjük, majd az összes tejszínhabbal lazán összekeverjük.
Három részre osztjuk a krémet, csak úgy szemre és betöltjük a tortát. Két órát dermesztjük a hűtőben. A külsejét tejszínhabbal körbekenjük és díszítjük.