Feltöltve:

Oroszkrém torta

120
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Krémhez

tej5 dl
pudingpor70 gramm
cukor115 gramm
v.cukor10 gramm
rum75 milliliter
mazsola1 kevés
hideg tejszín0.5 liter

Tésztához

piskóta1 darab

Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.

Elkészítés

1

Az első lépés, hogy a krémhez a 10 g zselatint 1 dl vízzel összekeverjük és hagyjuk duzzadni, amíg meg nem csináljuk a krémet.

2

Sütünk egy világos piskótát, azt három részbe vágjuk, utána csinálunk egy pudingos krémet: 5 dl tejből, 70 g pudingporból, 115 g cukorból és 10 g vaníliás cukorból. A tejet a cukorral felforraljuk, de előbb a pudingport elkeverjük pici tejjel, majd ha felforrt a tej, beleöntjük a keveréket és habverővel keverjük, így nem lesz csomós.

3

Kihűtjük és ezt elkeverjük 75 ml rummal, tehetünk bele vízben felforralt mazsolát is (35 g) és egy pici cukrozott narancshéjat. Felverjük a fél liter hideg tejszínt, egy kevéssel jól elkeverjük a krémet, majd beleöntjük a megduzzadt, mikróban felolvasztott zselatint. Ezt is elkeverjük, majd az összes tejszínhabbal lazán összekeverjük.

4

Három részre osztjuk a krémet, csak úgy szemre és betöltjük a tortát. Két órát dermesztjük a hűtőben. A külsejét tejszínhabbal körbekenjük és díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem