Feltöltve:

Oroszkrém torta

access_alarm 110
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tortához

tojás7 darab
cukor7 evőkanál
liszt7 evőkanál

Krémhez

tej3 dl
tojássárgája5 darab
vanília aroma1 teáskanál
cukor20 dekagramm
tejszín5 dl
zselatin fix2 csomag

Díszítéshez

pirított mandulaszelet10 dekagramm
csokidara1 darab
tejszín1 dl
zselatinfix1 kis

Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, és a cukrot kanalanként bele adagoljuk. Addig verjük, amíg szép fényes nem lesz. Utána belerakjuk egyenként a tojások sárgáját, majd végül a lisztet is beleszitáljuk, de ekkor már csak óvatosan keverjük fakanállal, nehogy a hab összetörjön. Sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és közepesen meleg sütőben kb. fél órát sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, kb. 10 percet hagyjuk a formában állni, majd kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a tejet felforraljuk a vanília aromával, majd egy picit hűlni hagyjuk, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a kicsit meghűlt tejet belekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük gőz felett. A végén belekeverünk 1 csomag zselatin fixet, ezután hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük a másik csomag zselatin fixszel, és a kihűlt alapkrémet összekeverjük a tejszínhabbal, majd betesszük a hűtőbe kb. 30 percre. Ezután betöltjük a tortát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem