Feltöltve:

Oroszkrém torta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskótához

cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
tojás6 darab

A krémhez

tojás5 darab
tej4 dl
cukor15 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
zselatin3 dekagramm
tejszín3 dl
cukrozott gyümölcs vagy gumicukor15 dekagramm
mazsola5 dekagramm

Díszítés

tortadara vagy néhány szem meggy1 kevés
tejszín2 dl

Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.

Elkészítés

1

A 6 db tojásból készítek egy kerek piskótát, és ha kihűlt 3 lappá vágom. A krémhez a tojásokat egy kisebb lábasba teszem, hozzákeverem a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, és csomómentesre keverem. Mivel én zselatin port szoktam használni, így azt is belekeverem a többi hozzávalóba. Gőz felett, vagy nagyon óvatosan alacsony hőmérsékleten, a tűzhelyen sűrű krémet főzök belőle. Megvárom míg kihűl. A tejszínből kemény habot verek, és a kihűlt krémmel összeforgatom. A tortalap alsó lapját a tortástálra teszem, megkenem a krém harmadával, rászórom a mazsola és az apróra vágott cukrozott gyümölcs felét, vagy a gumicukrot, ráteszem a középső lapot, rákenem a krém másik harmadát, rászórom a maradék gyümölcsöt és mazsolát, majd a harmadik lapot a tetejére teszem, és a maradék krémmel az egész tortát bekenem. Tejszínhabbal és tortadarával díszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem