Oroszkrém torta
Hozzávalók
citrom reszelt héja | ||
---|---|---|
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk |
Tetejére díszítésnek
porcukor | 2 evőkanál | |
---|---|---|
tejszín | 2 dl | |
habfixáló | 1 csomag |
krem
zselatin | 1 evőkanál | |
---|---|---|
tejszín | 4 dl | |
rum | 0.5 dl | |
cukor | 4 evőkanál | |
tej | 4 dl | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
mazsola | 10 dekagramm |
Tészta
7 tojásból készült piskóta (készen is vehető) | 1 darab |
---|
Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.
Elkészítés
1
A 7 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon és három részbe elvágjuk. A pudingport a tejjel, a cukorral, mazsolával sűrű péppé főzzük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk, majd felmelegítjük. A tejszínt 2 evőkanál porcukorral és 1 vaníliacukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük, és keverés közben belecsurgatjuk a langyosra hűlt zselatint. A rummal ízesítjük, és a krémmel megkenjük a lapokat. 2 dl tejszínt 2 evőkanál porcukorral felverünk, beleteszünk 1 cs. habfixálót és ezzel bevonjuk, és díszítjük a tortát.