Oroszkrém torta
Oroszkrém torta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojás - 6 darab
    • kristálycukor - 20 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • víz - 6 evőkanál

    krem

    • rum - 1 darab
    • mazsola - 1 marék
    • mediterrán mix - 1 marék
    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • tej - 7 dl
    • cukor - 6 evőkanál
    • növényi eredetű tejszín - 5 dl
    • állati eredetű tejszín - 2 dl

    Elkészítés:

    1. A piskótához a tojás fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, a sárgáját egy kicsibe. A fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a cukrot, továbbverjük, beletesszük a tojások sárgáját, keverjük, kis idő után 6 ek. vizet adunk hozzá, ezután 20 dkg lisztben a sütőport elkeverjük, az egészet összekeverjük. Ha van sütőpapír, akkor azt teszünk a tepsibe, ha nincs, akkor Ramával kikenjük és lisztezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük. A krémhez a mixet és a mazsolát rumos meleg vízbe beáztatjuk. A pudingporokat a cukorral a tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mixet, a mazsolát és rumot, ízlés szerint. A tejszíneket összeöntve felverjük, 2/3-át a pudinghoz keverjük, a többit félretesszük a díszítéshez. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, elosztjuk benne a krémet, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Darált dióval vagy mogyoróval borítjuk az oldalát. Tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük.