Feltöltve:

Oroszkrém torta

180
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt20 dekagramm
cukor20 dekagramm
tojás4 darab
víz8 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag

A krémhez

tejszín0.5 liter
pudingpor1 csomag
tej3 dl
cukor1 kevés
mazsola1 darab
rumaroma1 darab

A díszítéshez

tejszín2 dl
csoki1 darab
mazsola1 darab

Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.

Elkészítés

1

Elkészítjük a tésztát: a tojásokat különválasztva fele-fele arányú vízzel és a fehérjébe a 3/4 adag cukorral kemény habot verünk. A maradék cukorral a tojássárgát is habossá verjük. A két habot óvatosan összekeverjük, a végén a lisztes sütőport keverjük hozzá, majd180 fokon, tűpróbáig sütjük.

2

Elkészítjük a krémet: a pudingport elkészítjük, majd kihűlés után hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabhoz.

3

A tésztát 2, vagy 3 részre vágjuk és meglocsoljuk a lapokat ízlés szerint rumaromával. Rákenünk egy adag krémet, erre rá a mazsola ízlés szerint és így betöltjük a tortát. Kívülről tejszínhabbal díszítjük és minden szeletre rakunk egy mazsolát. A közepére ráhelyezzük a mintát, amit előzőleg elkészítettünk.

4

Különböző csokikat felolvasztunk, nyomózsába töltünk és egy előzőleg sütőpapírra rajzolt mintát rajzolunk belőle, de lehet fóliára is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem