Oroszkrém torta
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
víz | 8 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 1 csomag |
A krémhez
tejszín | 0.5 liter | |
---|---|---|
pudingpor | 1 csomag | |
tej | 3 dl | |
cukor | 1 kevés | |
mazsola | 1 darab | |
rumaroma | 1 darab |
A díszítéshez
tejszín | 2 dl | |
---|---|---|
csoki | 1 darab | |
mazsola | 1 darab |
Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.
Elkészítés
Elkészítjük a tésztát: a tojásokat különválasztva fele-fele arányú vízzel és a fehérjébe a 3/4 adag cukorral kemény habot verünk. A maradék cukorral a tojássárgát is habossá verjük. A két habot óvatosan összekeverjük, a végén a lisztes sütőport keverjük hozzá, majd180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a krémet: a pudingport elkészítjük, majd kihűlés után hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabhoz.
A tésztát 2, vagy 3 részre vágjuk és meglocsoljuk a lapokat ízlés szerint rumaromával. Rákenünk egy adag krémet, erre rá a mazsola ízlés szerint és így betöltjük a tortát. Kívülről tejszínhabbal díszítjük és minden szeletre rakunk egy mazsolát. A közepére ráhelyezzük a mintát, amit előzőleg elkészítettünk.
Különböző csokikat felolvasztunk, nyomózsába töltünk és egy előzőleg sütőpapírra rajzolt mintát rajzolunk belőle, de lehet fóliára is.