Feltöltve:

Oroszkrém torta

access_alarm 120
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás10 darab
cukor20 dekagramm
liszt25 dekagramm
sütőpor1 csomag

krem

víz1 dl
cukor10 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
tojás3 darab
tejszín1.5 dl
gesztenyemassza (250 g-os)2 csomag
mazsola1 csomag

Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Tészta: szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a cukorral, a fehérjét habosra keverem. Hozzáadom a sárgához a lisztet és a sütőport, majd hozzákeverem a tojásfehérjét. 180 fokos sütőben megsütöm.

2. lépés

Krém: 0,5 dl vízben elkeverek 2 dkg cukrot, a pudingport és a tojások sárgáját. Ha a víznek a másik fele felforrt, beleöntjük az előzőleg elkevert egyveleget, majd tovább főzzük. Ha sűrű, beletesszük a keményre vert tojásfehérjét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínt, a mazsolát és a lereszelt gesztenyemasszát. Ezzel töltjük meg a lapokat.

3. lépés

Teteje: 3 dl tejszín felverünk habnak és többszínű ételfestékkel megfestem a mintát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem