Feltöltve:

Oroszkrém torta

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás10 darab
cukor20 dekagramm
liszt25 dekagramm
sütőpor1 csomag

krem

víz1 dl
cukor10 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
tojás3 darab
tejszín1.5 dl
gesztenyemassza (250 g-os)2 csomag
mazsola1 csomag

Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.

Elkészítés

1

Tészta: szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a cukorral, a fehérjét habosra keverem. Hozzáadom a sárgához a lisztet és a sütőport, majd hozzákeverem a tojásfehérjét. 180 fokos sütőben megsütöm.

2

Krém: 0,5 dl vízben elkeverek 2 dkg cukrot, a pudingport és a tojások sárgáját. Ha a víznek a másik fele felforrt, beleöntjük az előzőleg elkevert egyveleget, majd tovább főzzük. Ha sűrű, beletesszük a keményre vert tojásfehérjét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínt, a mazsolát és a lereszelt gesztenyemasszát. Ezzel töltjük meg a lapokat.

3

Teteje: 3 dl tejszín felverünk habnak és többszínű ételfestékkel megfestem a mintát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem