Oroszkrém torta
Oroszkrém torta
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 10 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • liszt - 25 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    krem

    • víz - 1 dl
    • cukor - 10 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tojás - 3 darab
    • tejszín - 1.5 dl
    • gesztenyemassza (250 g-os) - 2 csomag
    • mazsola - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. Tészta: szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a cukorral, a fehérjét habosra keverem. Hozzáadom a sárgához a lisztet és a sütőport, majd hozzákeverem a tojásfehérjét. 180 fokos sütőben megsütöm.
    2. Krém: 0,5 dl vízben elkeverek 2 dkg cukrot, a pudingport és a tojások sárgáját. Ha a víznek a másik fele felforrt, beleöntjük az előzőleg elkevert egyveleget, majd tovább főzzük. Ha sűrű, beletesszük a keményre vert tojásfehérjét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínt, a mazsolát és a lereszelt gesztenyemasszát. Ezzel töltjük meg a lapokat.
    3. Teteje: 3 dl tejszín felverünk habnak és többszínű ételfestékkel megfestem a mintát.