Feltöltve:

Oroszkrém torta

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
cukor6 evőkanál
sütőpor1 csomag

krem

habtejszín3 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
tej4 dl
tojás1 darab
cukor2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
mazsola1 darab

Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.

Elkészítés

1

A piskóta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát sütünk.

2

A pudingport, a 2 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot és az egy tojás sárgáját felfőzzük.

3

A fehérjét kemény habbá verjük, összekeverjük a meleg pudinggal, majd megvárjuk, amíg kihűl.

4

A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd ennek a kétharmadát folyamatosan adagolva összedolgozzuk a kihűlt vaníliapudingos krémmel. Mazsolát, vagy ízlés szerint mást is keverhetünk a krémbe.

5

A kihűlt piskótalapok közé kenjük a krémet úgy, hogy jusson a torta tetejére és oldalára is. A megmaradt tejszínnel ízlés szerint díszíthetjük. Hűtőbe tesszük legalább néhány órára, de egy éjszaka sem árt neki.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem