Oroszkrém torta
Oroszkrém torta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojás - 6 darab
    • liszt - 6 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag

    krem

    • habtejszín - 3 dl
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 4 dl
    • tojás - 1 darab
    • cukor - 2 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • mazsola - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A piskóta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát sütünk.
    2. A pudingport, a 2 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot és az egy tojás sárgáját felfőzzük.
    3. A fehérjét kemény habbá verjük, összekeverjük a meleg pudinggal, majd megvárjuk, amíg kihűl.
    4. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd ennek a kétharmadát folyamatosan adagolva összedolgozzuk a kihűlt vaníliapudingos krémmel. Mazsolát, vagy ízlés szerint mást is keverhetünk a krémbe.
    5. A kihűlt piskótalapok közé kenjük a krémet úgy, hogy jusson a torta tetejére és oldalára is. A megmaradt tejszínnel ízlés szerint díszíthetjük. Hűtőbe tesszük legalább néhány órára, de egy éjszaka sem árt neki.