Feltöltve:

Oroszkrém torta

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál

krem

vaníliás pudingpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tej4 dl
cukor4 evőkanál
rum0.5 dl
mazsola10 dekagramm
tejszín4 dl
zselatin1 púpos evőkanál

Díszítés

tejszín2 dl
zselatin1 kávéskanál
aranyszínű dekorgyöngy1 pár szem
szeletelt mandula1 kevés

Desszertek: Oroszkrém torta a sok oroszkrém torta recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.

2

A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Vaníliás cukorral, rummal ízesítjük, végül beleszórjuk a mazsolát.

3

A zselatint fél dl vízbe áztatjuk, felmelegítjük és óvatosan a kemény habbá vert tejszínbe keverjük. A tejszínt a pudingos krémhez adjuk.

4

A piskótát 3 lapra vágjuk. Az első lapot tortakarikába fektetjük, a krém harmadát rásimítjuk, majd ezt megismételjük a másik 2 lappal is.

5

A 3. lap tetejére is krémet kenünk, majd hűtőbe tesszük dermedni.

6

Miután kellően megdermedt, a karikát levesszük róla és tortástálra tesszük.

7

A zselatint fél dl vízben feloldjuk, a felvert tejszínhez adjuk, majd bevonjuk vele a tortát. A maradékot csillagcsövű nyomózsákba töltjük és pöttyöket nyomunk a torta szélére és aljára. A mandulával bevonjuk a torta oldalát, a gyöngyökkel pedig a tetejét díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem