Oroszkrém torta
Oroszkrém torta
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • liszt - 6 evőkanál

    krem

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tej - 4 dl
    • cukor - 4 evőkanál
    • rum - 0.5 dl
    • mazsola - 10 dekagramm
    • tejszín - 4 dl
    • zselatin - 1 púpos evőkanál

    Díszítés

    • tejszín - 2 dl
    • zselatin - 1 kávéskanál
    • aranyszínű dekorgyöngy - 1 pár szem
    • szeletelt mandula - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
    2. A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Vaníliás cukorral, rummal ízesítjük, végül beleszórjuk a mazsolát.
    3. A zselatint fél dl vízbe áztatjuk, felmelegítjük és óvatosan a kemény habbá vert tejszínbe keverjük. A tejszínt a pudingos krémhez adjuk.
    4. A piskótát 3 lapra vágjuk. Az első lapot tortakarikába fektetjük, a krém harmadát rásimítjuk, majd ezt megismételjük a másik 2 lappal is.
    5. A 3. lap tetejére is krémet kenünk, majd hűtőbe tesszük dermedni.
    6. Miután kellően megdermedt, a karikát levesszük róla és tortástálra tesszük.
    7. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, a felvert tejszínhez adjuk, majd bevonjuk vele a tortát. A maradékot csillagcsövű nyomózsákba töltjük és pöttyöket nyomunk a torta szélére és aljára. A mandulával bevonjuk a torta oldalát, a gyöngyökkel pedig a tetejét díszítjük.