Feltöltve:

Oroszkrémes nyitottkönyv torta

access_alarm 120
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

cukrozott narancs apró kockákra vágva25 dekagramm
tej1 adag
fehér rum1 fiola
darált dió10 dekagramm
mazsola5 dekagramm
vaníliaízű krémpor, vagy házi krémes krémpor3 csomag
vanillincukor1 csomag

Teteje

kandírozott gyümölcs vagy rumos meggy15 dekagramm
tortadara1 kevés
porcukor5 dekagramm
habfixáló1 csomag
tejszín4 dl

Piskóta

tojás10 darab
sütőpor0.5 csomag
kristálycukor10 evőkanál
étkezési keményítő2 evőkanál
liszt10 evőkanál

Desszertek: Oroszkrémes nyitottkönyv torta a sok oroszkrém torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjével kezdjük, mert géppel dolgozunk, így nem kell elmosni a habverőt. Keményre felverjük 3 ek cukorral. A másik tálba kivesszük habkártyával, majd a sárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, valamint 2 ek vízzel a tálba öntöm, majd a géppel habosra kikeverjük. A lisztet a keményítőt és a sütőport átszitáljuk, majd a habból teszünk a sárgához. A lisztet lassan beledolgozzuk egy fakanállal és a végén a maradék habot is hozzátesszük.

2. lépés

Ramával kikent, lisztezett, nyitott könyv formába öntjük a masszát és 200 fokra előmelegített sütőben 170 fokon 45 percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl. A legjobb előző nap elkészíteni, mert könnyebb vele dolgozni.

3. lépés

A krémhez a hideg tejjel kikeverjük a krémporokat. Amikor a kellő állagot eléri, felvágjuk a tortát 3 lapra és az első lapra kenjük a krém 1/3-ad részét. A megmosott és a rumba áztatott mazsolából, valamint a narancsból szórunk vegyesen a krémre. Megszórjuk darált dióval is, de csak keveset, majd ráhelyezzük a második lapot és ugyanúgy járunk el.

4. lépés

Az utolsó lapot rátéve, bevonjuk az egész tortát a maradék krémmel, valamint az oldalát is megszórjuk darált dióval. A tetejére keményre felverjük a tejszínhabot a fixálóval, a cukorral és habrózsákkal körbedíszítjük, az oldalát is.

5. lépés

A habrózsákra tortadarát, rumos meggyet, vagy kandírozott cseresznyét tehetünk. Ez már a fantáziánkon múlik.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem