Orsi fahéjas és pudingos csigája
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
cukor | 10 dekagramm | |
só | 1 kevés | |
citromhéj | 1 darab | |
élesztő | 1 darab | |
tej | 1 darab |
Töltelékhez
fahéj | 1 darab | |
---|---|---|
tej | 4 dl | |
pudingpor | 1 csomag | |
cukor | 3 evőkanál | |
olvasztott Rama | 10 dekagramm |
Desszertek: Orsi fahéjas és pudingos csigája a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Közepesen lágy kelt tésztát készítünk a liszt, tojás, cukor, só, citromhéj és a tejben felfuttatott élesztő keverékéből. Ha nem elég lágy tejjel tesszük azzá.
2
Ha megkelt a tészta, kb. 50-60 perc, vékonyra nyújtjuk és megkenjük olvasztott Ramával, majd megszórjuk a fahéjas cukorral, vagy megkenjük pudinggal, de akkor nem kell az olvasztott Rama.
3
Feltekerjük és felszeleteljük. 180 fokon sütjük amíg szép szint nem kap a csigánk. Nagyon finom.